Kalkhoff

 

KALKHOFF ELEKTRISCHE FIETSEN

Kalkhoff bouwt zeer veel fietsen, wel 700.000 per jaar. Dit is meer dan Gazelle en Batavus bij elkaar produceren!

Kalkhoff is één van de toonaangevende aanbieders van zogenoemde e-bikes in Duitsland.Hierbij een korte introductie over Kalkhoff E-bikes:

De Kalkhoff e-bike-serie biedt vanaf 2012 in totaal 3 aandrijfsoorten, 9 motoren en 9 accuvarianten en twee vervangende accu’s. Hiermee biedt Kalkhoff één van de meest omvangrijke e-bike-assortimenten. Naast de beproefde aandrijvingen van Panasonic zijn nu ook de doorontwikkelde aandrijving “Impulse” en een Speed-Pedelec-motor van het merk Bosch in het assortiment opgenomen.

Voor Nederland is het Panasonic en Impuls systeem het meest interessant. En dan in het bijzonder het speciaal Nederlands Kalkhoff model Tasman City Rollerbrake. Deze fiets heeft een gesloten kettingkast en onderhouds-vrije remmen, zoals wij dat in Nederland graag wensen.

Kalkhoff heeft een enorm breed assortiment E-bikes maar veel van deze fietsen zijn niet gericht op de Nederlandse markt. Een stap over de grens en de wensen zijn totaal anders. In Nederland willen de meeste mensen een onderhoudsvrije fiets. Dit komt natuurlijk voort uit het feit dat wij fietsen zo intensief gebruiken. Een gesloten ketting en een onderhouds-arm remsysteem hoort hier bij. De Tasman city Rollerbrake is de enige fiets in de collectie van Kalkhoff die hiermee is uitgerust, in combinatie met het nieuwe betrouwbare ondersteuningssysteem van Kalkhoff zelf. Het 36V “Impuls” systeem. De werking van het ondersteuningssysteen is sterk te vergelijken met die van flyer. Het is zeker de moeite waard om eens een proefrit te maken.

Kalkhoff elektrische fietsen

Klik hier voor de elektrische fietsen van Kalkhoff

Het perfecte samenspel tussen E-Bike en ondersteltechnologie vormt al jaren de kracht van Kalkhoff.
Omdat Kalkhoff niet alleen het frame en de onderdelen, maar ook het aandrijvingssysteem zelf ontwikkelt.
Het resultaat is uniek: met het nieuwe Impulse Evo-aandrijvingssysteem worden nieuwe standaarden
gezet op het gebied van innovatie, integratie en koppeling. Kalkhoff biedt een doordacht, qua ontwerp en
functie perfect op elkaar afgestemd E-bike-aandrijvingssysteem dat in zijn geheel in Duitsland wordt
geproduceerd.

Kalkhoff is een gerenommeerd fietsenmerk uit Duitsland, welke in Nederland steeds bekender wordt. De fietsen zijn nog echt 'made in Germany', wat garant staat voor een hoogwaardige kwaliteit.
Ze onderscheiden zich van de andere merken doordat ze gebruik maken van hun eigen ondersteuningssysteem, impulse 2.0 genaamd.
Dit is een verfijnder systeem dan bijvoorbeeld panasonic of Bosch, door het gebruik van meerdere sensoren (hier ziet u niets van, maar u voelt het wel!)
De fiets is voorzien van het unieke Kalkhoff schakelsysteem, wat de motor even kort onderbreekt bij het schakelen. Dit zorgt voor een veel langere levensduur van alle componenten. 
Een middenmotor heeft ten opzichte van een voor- of achterwiel aandrijving meerdere voordelen:

1. Fijne gewichtsverdeling; door de plaatsing van motor en accu is het stuurgedrag van de fiets vrijwel hetzelfde als bij een gewone fiets.
2. Zeer betrouwbaar; doordat alle sensoren, accu, motor en computer bij elkaar zitten is er veel minder kans op storingen.
3. Veilig weggedrag; doordat de motor 'duwt' in plaats van trekt, heeft u veel meer controle over de fiets, ook in herfst en winter.
4. Direct stoppen; stoppen met trappen betekent ook direct stoppen met ondersteuning.
5. Door iedereen te herstellen; De ondersteuning is los van de wielen, dus ook de lokale fietsenmaker kan de fiets als een gewone fiets behandelen.